Kattilakosken kulttuuriosuuskunta

Vanha Pappila

Kulttuuriosuuskunnan toimisto ja taiteilijaresidenssi sijaitsevat osuuskunnan omistamassa Kärsämäen vanhassa pappilassa. Pappila sijaitsee luonnonkauniilla paikalla Kattilakosken rannalla, Kärsämäen Paanukirkon naapurina. Paanukirkko, Kärsämäen Pappila ja Kattilakosken tienoo on luokiteltu Pohjois-Pohjanmaan maakuntakaavassa kulttuurihistoriallisesti merkittäväksi kohteeksi. Paanukirkon kesäkahvilan tilat ovat myös osuuskunnan omistamat ja ne palvelevat kesäsesongin ulkopuolella niin taidetyöpajojen kuin kokousten pitopaikkana.

Osoite: Pappilankuja 24, 86710

Taidetalo Nahkuri

Kärsämäen keskustassa sijaitsevan Taidetalo Nahkurissa ja sen pihapiirissä järjestetään vuosittain nuorten kuvataiteilijoiden ARS Kärsämäki -kesänäyttely. Taidetalon tiloissa järjestetään näyttelyitä ja tapahtumia myös ARS:in ulkopuolella. Vanhan maalaistalon pihapiiristä löytyy työskentelytilaa myös ulkoa ja ulkorakennuksesta.

Osoite: ​Keskuskatu 25, 86710 Kärsämäki.

Suomela

Suomela on idyllinen leirintäalue maaseudun rauhallisessa ympäristössä Kärsämäellä. Suomelassa voi kokea vanhan ajan tunnelmaa ja nauttia kesästä luonnon helmassa. Leirintäalueella on mahdollisuus myös lenkkeillä pururadalla, pelata tennistä tai lentopalloa läheisellä kentällä. Perinteikkäässä miljöössä on vuokrattavana kahdeksan erikokoista mökkiä sekä asuntovaunu- ja telttapaikkoja. Suomelaa hoitaa Kattilakosken kulttuuriosuuskunta. Osuuskunta järjestää alueella kesällä myös leirejä, kuten luonto- ja taideleirejä lapsille ja nuorille. Leirintäalueella työskentelevät osuuskunnan palkkaamat kesätyöntekijät, jotka ovat usein paikallisia nuoria. Suomelan kesäkahvilaa kaudella 2018 pyörittää nuori yrittäjä, joka myös on paikallinen.

Osoite: Ouluntie 30, 86710 Kärsämäki.